Bohinj

Camping

Sommige personen verkiezen een camping boven een hotel. In natuurlanden zoals Slovenië en Oostenrijk heeft zo’n tentje een extra dimensie aan de vakantie. Vaak is het goedkoper, maar het is ook avontuurlijker. Campings bestaan er in een hoop gradaties. Tegenwoordig is de term ‘glamping’ aan een serieuze opmars bezig. Het betekent ‘glamorous camping’ en is eigenlijk een soort van luxe vakantie. Op het kampeerterrein treft men luxueuze tenten aan, meerdere zwembaden, proper sanitair en ruime douches. Het spreekt voor zich dat dergelijke campings qua prijs vaak in de buurt komen van een degelijk hotel.

Een camping in Bohinj

In Slovenië kan men aan het meer van Bohinj één camping opmerken. We spreken hier over Camping Zlatorog Bohinj. Qua ligging is het een hemelse plek. Het is een relatief kleine camping en reserveren lukt niet. In het hoogseizoen zijn de mooiste plekjes – pal aan het meer – dan ook reeds bezet en een vrij plekje vinden is vaak een heuse opdracht. De camping kan men vinden in Ukanc en is duidelijk zichtbaar indien men de weg van Ribcev Laz richting Ukanc volgt, pal naast het meer, in de buurt van de kabelbaan (open in de winter voor wintersporters en in de zomer voor wandelliefhebbers).

Foto van de hemelse plaats

De recensies zijn eenduidig: echte luxe kan men er niet verwachten. Een hoop recensies op het net dateren nog van voor 2012. De camping heeft intussen her en der wat renovaties ondergaan en dus zijn de commentaren op het net niet altijd even terecht. Wat ons betrof was er inderdaad ietwat weinig plaats en op piekmomenten was het er niet altijd even stil / proper / rustig. Het meer is van Bohinj is trouwens gelegen in een bergachtig natuurpark en mits wat pech kunnen regenwolken er uren blijven hangen. Echte avonturiers laten dit uiteraard niet aan hun hart komen.

Alternatieven

Met de wagen rondtoeren in Slovenië doe je natuurlijk nadat een hoop informatie werd doorgenomen. We raden je aan om de GPS eens in te stellen op Bohinj. Eenmaal ter plaatse kun je met eigen ogen de camping aanschouwen. Merk je op dat het er te druk is, dan kan men nog steeds uitwijken naar een andere accommodatie. Aan het meer liggen verschillende hotels en iets verder van het meer kan men ook andere campings opmerken. Zo ben je na een lange autorit niet teleurgesteld indien blijkt dat de camping is volzet. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden vlakbij.