Bohinj

Hotel Bohinj

Een hotel boeken is steeds een persoonlijke ervaring. De keuze zal afhangen van de prijs, de interesses en het doel van de reis. Wij opteerden tijdens onze rondreis voor ‘Hotel Bohinj’. Bij het doornemen van informatie omtrent het land Slovenië was het duidelijk: Bled is mooi, maar wel toeristisch. Bohinj is nog mooier, maar wat onbekender en dus ook minder toeristisch. Het aantal accommodaties bij het meer is beperkt. Ons oog viel op Hotel Bohinj omwille van enkele redenen:

Gratis parkeren aan het meer van Bohinj

Parkeerplekjes zijn schaars en duur rond het meer, zeker in het toeristisch hoogseizoen. Gasten van het hotel kunnen de wagen gratis parkeren op de parkeerterreinen van het hotel. Dit is gelegen op zo’n 50 meter van het meer. Men kan de wagen ook perfect aan de kabelbaan in Ukanc parkeren, maar eigenlijk zijn die parkeerplaatsen enkel voor gebruikers van de kabelbaan. Controle is er nauwelijks en men kan de wagen er dan ook gemakkelijk een dagje parkeren. Het is dan maar de vraag in welke mate het verstandig is om de wagen fout te parkeren in het buitenland.

Een ander groot voordeel hebben we eigenlijk reeds vermeld: het hotel ligt op zo’n 50 meter van het meer. Rond het meer valt eigenlijk weinig bebouwing op te merken. In het dorpje Ribec Laz merkt men enkele hotels, restaurants, een kleine supermarkt en wat randactiviteiten op. Kleinschalig en rustig. Nachtbrakers hebben hier eigenlijk niets te zoeken. Hier primeert rust.

Gezien de prijs is de kwaliteit van het hotel algemeen dik in orde. Het is gewoon een leuke plek om te vertoeven. We raden je aan om het hotel eens te bekijken. Uiteraard zijn er mogelijkheden genoeg om te overnachten rond het meer. Het is en blijft Europa en Slovenië is aan een toeristische opmars bezig. Er is dus geen gebrek aan campings, vakantiehuizen en hotels.