Bohinj

Overnachten

Een bed zoeken aan het meer van Bled is geen moeilijke opdracht. Na het nemen van de afrit op de snelweg zal men richting Bled een hoop accommodaties opmerken. Eenmaal aan het meer is het een opeenstapeling van hotels. Men kan er logeren in luxueuze kamers, maar ook standaardkamers zijn in de aanbieding. Avonturiers kunnen dicht bij de Sloveense natuur overnachten dankzij een camping. Het meer is in de zomer een verzamelpunt voor autochtonen en toeristen. Bij mooi weer kan het er dan ook aardig druk zijn.

Verblijven aan het meer van Bled

Het meer van Bled ligt in het noorden van Slovenië. Niet echt ver van de Oostenrijkse grens. In de buurt kan men een hoop natuurpracht opmerken en ook de hoofdstad ligt op amper 80 kilometer. Iets meer zuidelijker kan men de oude kuststadjes opmerken. Qua ligging is het dus perfect om een soort van rondreis in Slovenië te organiseren. Na een uitputtende dag vol ontdekkingen kan men dan ’s avonds heerlijk vertoeven aan het meer.

Eventueel kan men het iets rustigere meer van Bohinj opzoeken. Gewoon het meer van Bled passeren en nog zo’n 20 kilometer doorrijden en men bereikt een ander hemels meer: het meer van Bohinj. Over het algemeen is het hier iets rustiger. Ook dit meer geniet van een goede ligging.

Niet enkel de meren zijn interessant. Er valt in de onmiddellijke omgeving een hoop te beleven qua activiteiten. We raden je aan om de informatie op deze site eens door te nemen indien je van plan bent om Slovenië een bezoekje te brengen. Op die manier kan men het beste uit de reis halen.