Bohinj

Rondreis

Sommige landen bezoek je het best per wagen. Slovenië is een voorbeeld van dergelijk land. Men kan er gerust een weekje op dezelfde plek vertoeven, maar de veelzijdigheid van het land komt pas echt tot uiting indien men op verschillende plekken gaat logeren. Het land is relatief klein van oppervlak en na iets meer dan 1000 kilometer rijden – voor de meeste Belgen en Nederlanders dan toch – bereikt men de Sloveense grens. De Sloveense Alpen maken meteen hun opwachten en niet veel verder komt men de korte kustlijn van het land reeds tegen. In dit artikel stellen we enkele logeeradresjes voor die het mogelijk maken om de mooiste plekken van het land te verkennen. Het spreekt voor zich dat men de reis naar eigen wensen kan aanpassen (inkorten, verlengen, nog meer logeerplekken).

Roadtrip Slovenië

We beginnen aan het meer van Bled, of het meer van Bohinj. Dit is net over de Oostenrijkse grens. Personen die jaarlijks naar Oostenrijk trekken kunnen dus eens wat verder rijden richting deze idyllische plaatsen. Hier kan men gerust een kleine week vertoeven. In de buurt kan men een hoop zaken opmerken en dus ook de nodige uitstappen plannen: bezoek aan de Vitgarkloof, het socadal, met de kabellift richting Vogel, genieten aan het meer, Mostnicakloof. De natuurpracht in deze regio nodigt uit tot het maken van mooie wandelingen.

Nadien kan doorrijden richting de charmante hoofdstad Ljubljana. Qua Europese hoofdsteden is het zeker niet de grootste. In een dag heeft men alles ontdekt en is men klaar om verder te trekken. Eventueel kan men er ook een daguitstap van maken. Slovenië is best klein en de meren van Bohinj en Bled liggen op zo’n uur rijden van de hoofdstad. Zeker een overbrugbare afstand.

Kleine, charmante hoofdstad

In de buurt van Piran kan men een volgend logeeradres zoeken. De nabijheid van de zee tijdens een vakantie is altijd een leuk gegeven. Niet enkel de zee, maar ook het stadje zelf en de omgeving zijn de moeite waard om eens te bezoeken. Zo lekker rondslenteren in historische steden en op eigen tempo de bezienswaardigheden ontdekken, ook dat is vakantie.

Een roadtrip doorheen Slovenië is dus een goede zet. Neem de informatie op deze site eens door en voor je het ontdek je de mooiste bezienswaardigheden van het land. Bovenstaande voorbeeld van een rondreist focust zich voornamelijk op het oostelijk deel van het land. Eventueel kan men de reis nog enkele dagen verlengen en de hoogtepunten van het oosten eens een bezoek brengen. Maribor en het kasteel van Ptuj zijn daar wellicht de bekendere zaken.