Bohinj

Vakantie

Een reis plannen richting Slovenië kan op meerdere manieren. Vaak zal men opteren voor een rondreis met de wagen. Het land is namelijk goed bereikbaar en de meeste Belgen en Nederlanders hoeven maar iets van 1000 kilometer te rijden. De naam klinkt ietwat exotisch, maar het ligt gewoon onder Oostenrijk. Om te mogen rijden op de weg zal men – net zoals in Oostenrijk – een vignet moeten aankopen. Op sommige wegen staat ook een tolhuisje. De bekende tunnel op de grens met Oostenrijk gebruiken zal bijvoorbeeld een kleine som geld kosten. De nabijheid van het land maakt het plannen van een autorondreis dus best gemakkelijk. Via de Duitse autosnelweg bereikt men in geen tijd de Oostenrijkse grens en dan is het nog een klein stuk doorrijden richting Slovenië. We vallen meteen met de deur in huis: de beschikbaarheid van een auto tijdens een trip in het land is een meerwaarde. Op die manier kan men de hoogtepunten van Slovenië op eigen tempo verkennen.

Vakantie op één plaats

Op een hoop sites van touroperators kan men tussen de bestemmingen Slovenië uitkiezen. Vaak zal het een autovakantie zijn. Men boekt een hotel – vaak logies + ontbijt (en avondmaal) en men moet zelf rijden naar het hotel. Daar kan men dan een bepaalde periode vertoeven. Slovenië is een veelzijdig land, maar we rijden je aan om wat rond te reizen tijdens de vakantie. Op die manier zal men meer beleven. Indien het praktisch niet mogelijk is om verschillende logies te boeken, dan raden we het meer van Bohinj aan. Dit meer ligt vlak aan de grens bij Oostenrijk en het meer en de omgeving (de Sloveense Alpen) zijn zowat het mooiste deel van het land. Men kan er gemakkelijk een week vullen.

Het prachtige meer van Bohinj omringd door bergen

Meerdere logeerplekken

De pracht van Slovenië ontdek je ten volle door er een heuse rondreis van te maken. Echt moeilijk te plannen is dit niet. Qua oppervlak is Slovenië best een klein land. Aan twee à drie logeerplekken heb je dus eigenlijk voldoende om over een Slovenië roadtrip te spreken. We raden je aan om enkele dagen richting Bled / Bohinj te trekken. Via de hoofdstad Ljubljana kun je dan de kustlijn van het land verkennen. Prachtige kuststadjes kun je er bewonderen. De rondreis afsluiten kun je in het oosten van Slovenië doen. Maribor, het kasteel van Pluj en de wijnstreek rond het dorpje Juruzalem zijn daar de voornaamste hoogtepunten. Op die manier ontdek je een hoop meer.

Reis plannen

Neem de informatie op deze site eens door en boek enkele logeerplekken. Nadien kan het plannen beginnen. De meeste bezienswaardigheden van Slovenië kun je op deze site vinden. Een goede voorbereiding zorgt voor een leuke reiservaring. De kans is groot dat je ook eens een kijkje gaat nemen naar het meer van Bohinj. Eerlijk waar: een hemelse plek. Sta versteld van de Europese schoonheid en vergeet zeker niet te genieten van de weldoende vakantie.