Bohinj

Mostnica kloof

Vlakbij Ribzev Laz (de grootste plek aan het meer van Bohinj) kan men Stara Fuzina opmerken (2 kilometer ten noorden) en daar kan men dan weer een prachtige wandeling maken doorheen de Mostnica kloof, met als orgelpunt de Mostnica waterval. De wandeling is zo’n 10 kilometer lang en eigenlijk niet echt zwaar. De 250 hoogtemeters kan men hoofdzakelijk voelen tijdens de steile klim richting de waterval. Bij een wachthuisje dient men een kleine bijdrage te betalen. Het wachthuisje is enkel tijdens de toeristische maanden bemand en het geld wordt gebruikt om het pad te onderhouden. Natuurpracht in een toeristisch land heeft ook zo zijn prijs. De kloof is iets minder bekend als de Vintgar kloof, maar wat ons betreft zijn ze beide de moeite waard.

De plek bereik je door de brug in Ribcev Laz te nemen. Het is de bekende, smalle brug vlakbij de bekende Johannes de Doperkerk. Eenmaal aangekomen in Stara Fuzina kan men de wagen parkeren. Het pad is zeer goed aangegeven en loopt eerst via bosgebied, dan via een vallei en uiteindelijk komt men aan bij de waterval Slap Mostnice. Onderweg kan men volop genieten van een stukje Sloveense natuur.

Steek bovenstaande brug over, richting de kerk en volg gedurende een dikke 2 kilometer het pad. Uiteraard kan men ook perfect te voet gaan.

Tip: Hotel Bohinj ligt vlakbij het meer en op zo’n 50 meter van de brug. Droomlocatie!