Bohinj

Vogel

Rond het meer van Bohinj kan men de plaats Ukanc opmerken. Daar kan men de bordjes volgen richting het Vogel Ski center. In de winter is het een populaire skibestemming, maar ook in de zomer is de kabelbaal actief. Wandelaars heersen tijdens de zomermaanden in dit gebied. De kabelbaan ligt aan de kop van de Bohinj Vallei in het Triglav Nationale Park in Slovenië. In 6 minuten tijd sta je dankzij een gondel op een hoogte van meer dan 1500 meter. De kabelbaan is maar liefst meer dan 4 kilometer lang. Het is een heuse ervaring. Eenmaal boven kan men de natuurpracht bewonderen. Meteen na het uitstappen kan men genieten van een zicht over het meer van Bohinj.

Leuke daguitstap

Boven valt en hoop te beleven. Uiteraard zijn er de prachtige panorama’s. Voor de kleinsten zijn er speeltuigen, een heuse zipline en wat dieren. Ook verschillende eetgelegenheden zijn aanwezig. Men kan direct een wandelroute afwerken van zo’n 30 minuten, een soort van gemakkelijk gezinswandeling. Eventueel kan men mits een stoeltjeslift nog wat hoogtemeters pakken en dan begint het echte werk, het klauterwerk. Zo kan men naar de top van de Vogel wandelen. Dit is een iets moeilijkere tocht.

De Triglav – hoogste berg van Slovenië – beklimmen is voor velen een te moeilijke opdracht. De meerdaagse trektocht kan men niet altijd even gemakkelijk inplannen in een Slovenië rondreis. Wat sportiviteit toevoegen aan de vakantie kan dus door middel van het nemen van de gondel richting Vogel.

Parkeergelegenheid aan het meer van Bohinj kan in de zomer nogal eens een probleem vormen. Gelukkig is er aan de gondelbaan een gigantische parking. Voor gebruikers van de gondelbaan is de parking gratis. Het spreekt voor zich dat dit moeilijk te bewijzen valt. Het meer ligt vlakbij en er staan dan ook nogal eens een hoop toeristen die enkel en alleen uit zijn op gratis parkeerplaats (hint hint).